istanbul da 30 günlük hava durumu Fundamentals Explained

Wiki Article

İstanbul, Belgrat ormanları sayesinde de bolca yağış almaktadır. Yıllık ortalama 720mm ile 800mm arası yağış düşmektedir. İstanbul’a düşen yıllık yağışın 35%’i kış aylarında, 23%’ü İlkbahar aylarında, fourteen%’ü yaz aylarında ve geri kalan 28%’i sonbahar aylarında gerçekleşmektedir. İstanbul Karadeniz ikliminin etkisi altında kaldığı için birçAlright ile göre daha çAlright yağış almaktadır. İstanbul’un yağış miktarının fazla olmasının diğer sebebi ise sahillerde hava kütleleriyle deniz arasındaki bağlantıdır. Bu sahillerde yaz aylarında deniz suyu sıcaklığı ile hava kütlelerinin sıcaklığı genel olarak birbirine çok yakındır. Fakat bazı Temmuz ve Ağustos aylarında hava sıcaklığı deniz suyu sıcaklığından daha yüksek olabilmektedir. Sonbahar ve kış aylarında deniz suyu sıcaklığı hava sıcaklığından daha yüksektir.

Havayolu şirketleri taşın altına ellerini koydu Adana'da akılalmaz görüntüler! Yeni binadaki deprem yarıklarını sıva ile kapattılar Kılıçdaroğlu SPK'ya gidiyor: En acı günlerimizde bile soymaya doyamadılar EGM: Provokatif paylaşım yapan 7 kişi gözaltında Başvuranlar one yıl boyunca PTT'den 1230 TL gardenım alacak!

İstanbul'da kışın yağmurlu hava kadar karlı havalar da önemlidir. Daha doğu bölgelerinde olduğu gibi kalın kar tabakası oluşmasa bile kentte kışın soğUnited kingdom günlerinde kar yağışı meydana gelir. Özellikle yağmur ve soğBritish isles havanın birlikte geldiği Karadeniz kesimlerinde kar yağışı nedeni ile ulaşımın aksaması ve resmi tatiller söz konusu olabilir.

Bu yağışlar genelde sağanak şeklinde olur ve taşkınlara neden olmaz. Zaman zaman ise Karadeniz bölgesinden gelen daha şiddetli yağışlar görülür. Bu yağışlar beraberinde daha soğBritish isles hava ve zaman zaman da kar yağışını getirir.

Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbullular için uyarı yaptı. Bununla birlikte İstanbul'da 6 Şubat'ta okulların tatil olup olmayacağı da merak konusu oldu.

If a substatus code doesn't exist, utilize the methods earlier mentioned to collect far more details about the supply of the error. Perspective more info »

Ocak ve Şubat aylarında havaların soğumasıyla deniz sularının havadan daha sıcak olması, yağış karekteri üzerine etkili olmuştur. Bu durum kış aylarında yağışların daha fazla düşmesine gardenımcı olmaktadır. Oldukça geniş bir sahaya yayılmış olan İstanbul’da deniz etkisi, topografyadaki farklılık, şehirleşme biçimi, endüstriyel sahaların sıcaklık üzerine büyük etkisi vardır. İstanbul hava sıcaklığı yıllık ortalamada 14°C dir. İstanbul'da yılın ortalama sıcaklığı thirteen.seven°C olup Ocak ayı ortalaması -five°C'dir. Temmuz ayı ortalaması ise 22.7°C'dir. İstanbul’da gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkının en fazla olduğu ay Nisan ayıdır. Diğer aylarda gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı fazla değildir. İstanbul’da denizler sebebiyle yaz aylarında sıcak ve nemli bir havaya sahiptir. Genellikle yazlar sıcak ve bunaltıcı geçer. Nem oranının yüksek olması ile sıcaklık daha da etkili olmuştur.

Bu tahminler, meteorolojik veriler ve hava durumu modelleri kullanılarak hesaplanır ve hava durumu tahminlerinin doğruluğu, meteorolojik verilerin doğruluğuna ve hava durumu modellerinin güncelliğine göre değişebilir.

Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka Helloçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.

Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman çevreleri ile İstanbul'un kuzeybatısı ve Kırklareli'nin doğusunda kuvvetli yağış ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ile kar yağışı olan yerlerde yer yer tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Ayaklarınızı hak ettiği konforla tanıştırın! En rahat spor ayakkabı modellerinde %40'a varan indirim

Ancak güney kesimlerinde kuraklık söz konusudur. Kuraklığın yaşandığı yani yağışların olmadığı bölgelerde yaz sıcakları daha yüksektir. Yağışlı bölgelerde ise here yağmur ile birlikte gelen ılıperson bir iklim vardır. Bu ılıgentleman iklim sonbaharın sonuna kadar devam eder.

Report this wiki page